In 2022 iedereen op glasvezel

XS4ALL: “In 2022 iedereen glasvezel”

xs4allVolgens Theo de Vries, directeur van provider XS4ALL, hebben over 10 jaar de meeste mensen glasvezel. Op dit moment gaat het aanleggen van een glasvezelnetwerk nog traag, maar volgens de Vries zal dit op korte termijn sneller gaan.

Op dit moment hebben nog niet veel huishoudens glasvezelinternet. Iets meer dan 1 miljoen woningen kunnen nu op glasvezel overstappen. Volgens XS4ALL zou de regelgeving omtrent glasvezel in Nederland moeten worden veranderd. Nu wordt er van te voren aan inwoners gevraagd of er belangstelling is voor glasvezel. Als die interesse er in eerste instantie niet is, wordt het nieuwe netwerk ook niet aangelegd. Theo de Vries hoopt dat de Nederlandse overheid het voortouw neemt in het verglazen, maar tot zijn spijt staat daar niets over in het nieuwe regeerakkoord.

Op dit moment kost een XS4ALL Glasvezel Basis met TV abonnement € 61,- per maand. Hiermee kan een download- én uploadsnelheid van 50 Megabit per seconde worden gehaald. Een dergelijke uploadsnelheid is met DSL of kabel niet te halen.

Het is de vraag in hoeverre de prijs van een glasvezelabonnement zich de komende jaren zal ontwikkelen. Op dit moment is het vaak voordeliger om via DSL of kabel gebruik te maken van internet, maar het is aannemelijk dat als de vraag naar glasvezel stijgt, de prijs op een gegeven moment zal dalen. Aangezien DSL niet mee kan met de snelheid, zal de strijd uiteindelijk gaan tussen kabel en glasvezel. Hierbij zal de maandelijkse abonnementsprijs misschien wel de doorslaggevende factor worden.

Wilt U al gebruik maken van het glasvezel netwerk dan vul dan ons Contactformulier in en wij kijken voor u of dit mogelijk is. zo ja dan ontvangt u ook een passende offerte.